Hoppa till textinnehållet

VD har ordet

Allt fler kunder i Nordvästra Skåne har upptäckt fördelen med en liten fristående Sparbank. En bank med korta beslutsvägar och hög servicegrad. Vi är den lilla banken som har funnits sedan 1892 och idag är vi 17 heltidsanställda.
 

Ekeby Sparbank har ett samarbetsavtal med Swedbank.
Vår målsättning är att ha nöjda kunder och därför är bankens grundprofilering:
 

"Vi bryr oss om våra kunder. Välkommen!"
 

Vi tar tacksamt emot nya och befintliga kunder i våra ljusa, fräscha och ändamålsenliga lokaler. Kunder som bokat tid för rådgivning angående sparande till något speciellt, eller bara för att bygga upp en buffert. Eller för att få ett lånelöfte för att köpa drömvillan, första lägenheten eller en ny bil.

Vi ser en stor ökning av användningen av våra digitala tjänster såsom mobilbanken, swish och nya internetbanken för vardagsärenden. Numera kan man bli kund i Ekeby Sparbank samt söka lån och lånelöfte via vår hemsida.
Våra rådgivares fullbokade kalendrar vittnar ändå om att många kunder fortfarande vill ha ett personligt möte när det gäller större ekonomiska beslut. Detta gäller unga som gamla kunder.
 

Vårt koncept "Vi bryr oss om våra kunder. Välkommen!" håller. För oss på Ekeby Sparbank är just detta med nöjda kunder vår starkaste drivkraft. En affär som är bra både för kund och Ekeby Sparbank, det är en bra affär! Vi kallar detta för vårt kretslopp: personalen engagerar sig i kunden som nöjd och trygg inte bara stannar kvar utan även förser oss med nya kunder. Enkelt och logiskt!
 

Vår affärsvolym ökade till drygt 5,3 miljarder 2019. På bara 5 år har vår affärsvolym ökat från 3,6 till 5,3 miljarder. Resultatet blev drygt 31 miljoner och är ett av bankens bästa hitintills. God lönsamhet är viktigt för oss, ja faktiskt en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta verka som en stark fristående Sparbank. Och det är ju precis det vi vill och arbetar för!
 

Under 2019 delade vi ut 913.885kr till olika ideella föreningar verksamma i bygden. Vi tycker de gör ett oerhört viktigt oavlönat arbete och Ekeby Sparbank vill gärna vara med och utveckla dessa föreningar med ekonomiskt stöd.
 

Jag ser det som en förmån att få leda Ekeby Sparbank! Med personal som dagligen gör sitt bästa för att banken ska leva upp till sitt sedan många år upparbetade goda rykte. Och med en styrelse som har Ekeby Sparbanks bästa på sin dagordning.

 

Känn dig varmt välkommen till Ekeby Sparbank.

 

Marianne Thörning
VD Ekeby Sparbank
 

0768- 504 542
 

Marianne Thörning